Specialità Siciliane

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Stampu 'i ricotta

Spiddari 100 gr. di mennuli duci ( 'nà triina amari) 'nta acqua càuda e pistàrili fini fini 'ntôn murtaru cû iancu d'un ovu. Passari ô sitacciu 300gr. di ricotta e mmiscàricci i mennuli pistati; juncìricci 100 gr. di zùccaru, 5 ova sbattuti (5 tulla e i 4 ianchi ristati) e ciàuru di scòrcia di limuni. Mèttiri tuttu 'u 'mpastu 'nta 'nu stampu cunnutu di burru e spurviratu di pani 'rattatu: mittìrilu ô furnu, ma sirvìrilu friddu.

Stampo di ricotta

Pelare 100 gr. di mandorle dolci (tre o quattro amare) in acqua calda e pestarle finissime in un mortaio con la chiara di un uovo. Passare al setaccio 300 gr. di ricotta e mescolarvi le mandorle pestate; aggiungervi 100 gr. di zucchero, 5 uova sbattute (5 tuorli e le 4 chiare rimaste) e aroma di buccia di limone. Mettere tutto l'impasto in uno stampo unto di burro e cosparso di pan grattato: passarlo al forno, ma servirlo freddo.

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