Cannaruzzuna câ ricotta
'Ngredienti pi se' pirsuni: 300 gr. di farina, 4 ova, menzu chilu di ricotta frisca, 3 caddozza disasizza, 50gr. di burru, 3 cucchiara di cunserva di pummadoru, 50 gr. di picurinu 'rattatu, un mazzittu di ciàuru e sali.
'Mpastari ' a farina cu 3 ova, un pìzzicu 'i sali e carchi cucchiarata d'acqua, sinu a fàrini 'na palla chi si lassa a ripusari pi tri quarti d'ura.
'Ntô mentri travagghiari 'a ricotta 'nta 'na ciòtana, juncìricci quasi tuttu 'u picurinu 'rattatu, un ovu sbattutu e un pìzzicu 'i sali sempri 'mmiscannu.
Cu 'na ùgghia pùnciri a tanti banni i tri caddozza di sasizza, mittìrili 'nta 'na cazzalora cummigghiati d' acqua e lassàrili còciri finu a quannu l'acqua s'ha 'sciucatu tutta; ora livàricci 'u budeddu e juncìrili sminuzzati 'ntâ ricotta.
Priparari un suchittu cu 'na nuci di burru, i 3 cucchiara di cunserva di pummadoru e 'u mazzittu di ciàuru.
'Llargari ' a pasta cû lasagnaturi sinu a fàrila fina fina; ritagghiàrila a quatrati di 10 cm. di latu e fàrila còciri 'nta 'bbunnanti acqua salata. Quannu i quatrati su' cotti giusti, sculàrili a unu a unu e 'llargàrili supra 'na tuvàgghia; mittìricci a centru d'ognunu 'na picca 'i ricotta e 'ncuddariàrili in modu di fàrini cannaruzzuna.
'Mburrari 'na tìgghia, sistimàricci i cannaruzzuna, mittìricci supra supra 'u suchittu, 'na spurvirata 'i picurinu 'rattatu e scarfugghieddi di burru.
Mettiri o furnu p'un quartu d'ura.