Specialità Siciliane

Secondi Piatti

Siciliano

Italiano

Anciovi câ cipudda

Pulizziari i 'nciovi dî testi, dî budedda e dî spini; passàrili 'ntâ farina e frijrili.

A sulu 'ffiddiari cipuddi 'rossi e fàrili còciri cu picca acqua e acitu. Quannu i cipuddi su' cotti, jùnciri ògghiu, chiàppira, menta, sali e spezzi. Sistimari 'ntôn piattu i 'nciovi già fritti e mittìricci 'i supra ' a cipuddata.

.

Acciughe con la cipollata

Pulire le acciughe dalle teste, dalle budella e dalle lische; passarle nella farina e friggerle.

A parte affettare cipolle grosse e farle cuocere con poca acqua e aceto. Quando le cipolle sono cotte, aggiungere olio, capperi, menta, sale e pepe. Sistemare in un piatto le acciughe già fritte e mettervi sopra la cipollata.

Secondi Piatti