Specialità Siciliane

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Crimulinu

Mettiri a focu lentu un pignateddu c'un biccheri d' acqua; sciugghìricci du' cucchiara di cacau duci e du' cucchiara di zùccaru. Quannu tuttu è càudu (no bugghienti) livari 'u pignateddu du focu.

A parti sbàttiri prima 5 russa, e muntari i 5 ianchi a nivi; si jéttanu 'ntô pignateddu ancora tepidu; si junci 'na cucchiarata 'i burru, e a focu lentu si girìa sinu a giusta cuttura.

Cremolino

Mettere a fuoco lento un pentolino con un bicchiere di acqua; sciogliervi due cucchiai di cacao dolce e due cucchiai di zucchero.

Quando tutto è caldo (non bollente) levare il pentolino dal fuoco.

A parte sbattere prima 5 tuorli, e montare le 5 chiare a neve; si versano nel pentolino ancora tiepido; si aggiunge una cuchiaiata di burro, ed a fuoco lento si rimesta sino a giusta cottura.

Dolci