' Ngredienti: un pani di spagna di 400 gro tagghiatu a feddi iàuti quantu un ghìritu, 500gr. di ricotta, 300gr. di zùccaru, cannella 'n pùrviri o vaniglia q.b. pizzudditta di ciucculatti e di frutta candita, menzu biccheri di vermut; pû rivestimentu poi cci vônnu 300 gr. di zùccaru.
'Nzuppari i ffeddi di pani 'i spagna cû vermut 'llungatu cu 'napara 'i cucchiarati d'acqua zuccarata e sistimari 'a prima ffedda 'nta 'na tìgghia. Passari o sitacciu 'a ricotta assemi è 300 gr. di zùccaru, â cannella o â vaniglia, e quannu si finisci di passari o sitàcciu, juncìricci pizzudditta di ciucculatti e di frutta candita, facennu 'na crema para para. 'Ccuminzari 'a mettiri 'u primu solu di crema supra 'a prima ffedda di pani 'i spagna già misa 'ntâ tìgghia, e poi cuntinuari cu 'n'àutra ffedda e 'n àutru sôlu di crema, sinu a finiri cull'ultima ffedda ma senza mittìricci cchiù crema. Lassari a locu friscu pi 'ssustari.
Rivutari ora' a cassata 'nton piattu di purtata, fàricci 'u rivistimentu câ ghiàccia di zùccaru e rifiniri cu pizzudditta di ciucculatti e frutta candita, a disignu.
'A ghiàccia pu rivistimentu si pripara cu 300gr. di zùccaru misu a bùgghiari 'nton litru e menzu d'acqua: 'rriminari sempri sinu a quannu 'ccumenza a bùgghiri, e allura si leva 'a scuma c'un cucchiaru e non si 'rrimina cchiù. Dopu carchi minutu pruvari sa 'na picchitta di zùccaru fila spiccicannu indici e pòllici: sa 'u filu si rumpi s'havi 'a lassari bùgghiri ancora; quannu tra i du' ìrita si fa un filu cunsistenti, si leva dû focu e si jetta supra 'u marmu, 'spittannu chi 'rrifridda e 'a ghiàccia diventa ianca a gilatina travagghiànnula cuntinuamenti cu 'n a punta 'i cuteddu purtannu 'u 'mpastu sempri versu 'u centru. Quannu è fridda, travagghiàrila chi mani, e quannu ha divintatu elastica rimittìrila a focu bàsciu 'nta 'n'àutra cazzaluredda assemi a carchi pìzzicu d'essenza chi piaci: lassari fùnniri e poi sculari supra 'a cassatapi cummigghiari e rifinirio '