Specialità Siciliane

Dolci

Siciliano

Italiano

Gattò duci

200 gr. di ricotta frisca, 100 gr. di zùccaru, 4 ova, 150gr. di furmaggiu friscu, passulina, cannella e cucuzzata q.b.

Passari tri voti 'a ricotta ô sitacciu. Sbàttiri i suli ianchi dill'ova finu a chi mùntanu, juncìricci i russa cu furmaggiu friscu 'rattatu e sbàttiri di novu; poi mittìricci passulina, cannella e cucuzzata a piaciri.

Cùnniri 'na cazzalora cu saimi e spurviràrila poi di muddica di pani 'rattatu; mettiri tuttu 'u 'mpastu ddà intra e spurviràrilu puru di supra a supra câ stissa muddica di pani 'rattatu.

Còciri a focu lentu di sutta e di supra (cu carbuni supra 'u cupèrchiu), o mègghiu ô furnu assai leggiu.

Gatò dolce

200 gr. di ricotta fresca, 100 gr. di zucchero, 4 uova, 150 gr. di formaggio fresco, uvetta passa, cannella e zucca candita q.b.

Passare tre volte la ricotta al setaccio. Sbattere le sole chiare d'uovo finché montino; aggiungervi i tuorli col formaggio fresco grattugiato e sbattere di nuovo; mettervi poi uvetta passa, cannella e zucca candita a piacere.

Ungere una casseruola con sugna e spolverarla poi di mollica di pan grattato; versarvi tutto l'impasto e spolverarlo pure superiormente con la stessa mollica di pan grattato.

Cuocere a fuoco lento di sotto e di sopra (con carbone sul coperchio ), o meglio al forno assai leggero.

Dolci