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«Sfincioni» 'i San Giovanni

' Ngredienti: I Kg. di farina, 30 gr. di lévitu di birra, 200 gr. di anciovi salati, 200 gr. di caciucavaddu, 200 gr. di pani 'rattatu, cipudda, 100 gr. 'i pummadoru pi sarsa, ògghiu, sali e spezzi q.b. Sistimati a funtana 200 gr. di farina, mmiscòtila c'un pocu d'acqua còuda e cû lévitu, facitila a badda e lassàtila 'llivitari sinu a chi diventa 'u dòppiu. Ora â badda 'llivitata juncìticci I'àutra farina cu aggiunta di poca acqua còuda e un pìzzicu 'i sali, facìtila a badduni e lassàtila ripusari pi tri uri sutta un tuvagghiuni. Mittiti 'nta 'na cazzalora quattru cucchiarati d'ògghiu e facìticci rosulari 'na cipudda ffiddiata fina; juncìticci i pummadoru pilati e sminuzzati, sali e spezzi q. b. e lassati còciri ' a sarsa pi 'na dicina di minuti. Lavati e spinati I'anciovi, facìtili a pizzudditta assemi ô caciucavaddu, junciticcìlli â sarsa e lassati còciri pi àutri cincu minuti. ' Nta 'na padidduzza mittiti a frìjri 3 cucchiarati d'ògghiu e facìticci pigghiari sapuri ô pani 'rattatu, 'rriminònnulu un pocu.' Nta 'na tìgghia cunnuta d'ògghiu si spiana 'a pasta 'llivitata, isànnula di latu a latu comu a fodiràrila; si passa prima 'a sarsa dî pummadoru, poi si spùrvira 'u pani 'rattatu e si finisci cu 'na passata d'ògghiu: méttiri 'u sfinciuni a furnu càudu pi 'na vintina 'i minuti e sirvìrilu brucenti.

«Sfincione» di San Giovanni

Ingredienti: 1 Kg. di farina, 30 gr. di lievito di birra, 200 gr. di acciughe salate, 200 gr. di caciocavallo, 200 gr . di pane grattugiato, cipolla, 100 gr. di pomodori per salsa, olio, sale e pepe q.b. Sistemate a fontana 200 gr. di farina, mescolatela con un po' d'acqua calda e col lievito, formatela a palla e lasciatela lievitare sino a che diventa il doppio. Ora alla palla lievitata aggiungete l'altra farina con aggiunta di poca acqua calda e un pizzico di sale, formatela a palla grossa, lasciatela riposare per tre ore sotto un tovagliolo.Versate in una casseruola quattro cucchiaiate d' olio e fatevi rosolare una cipolla affettata finemente; aggiungetevi i pomodori pelati e spezzettati, sale e pepe q. b. e lasciate cuocere la salsa per una decina di minuti. Lavate e spinate le acciughe, fatele a pezzettini insieme al caciocavallo, aggiungeteli alla salsa e lasciate cuocere per altri cinque minuti. In un padellino mettete a friggere 3 cucchiaiate d' olio e fatevi prendere sapore al pane grattato, rimestando un poco. In una teglia condita d' olio si spiana la pasta lievitata, sollevandola ai bordi come per foderarla; si versa prima la salsa di pomodoro, poi si spolvera il pane grattugiato e si finisce versandovi ancora un po' d'olio: mettere lo sfincione a forno caldo per una ventina di minuti e servirlo assai caldo.

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