Specialità Siciliane

Primi Piatti

Siciliano

Italiano

Riso chî cocozzeddi

Pigghiari tanti cucuzzeddi quantu pisa 'u risu chi si vôli cucinari; lavàrili, tagghiàrili a pizzudda quantu 'na nucidda, mittìrili a suffrìjri 'nta ògghiu e 'nsapurìrili di sali e spezzi, lassànnuli menzi cotti e ancora 'na picca duri.

Còciri cu acqua 'bbunnanti 'u risu e a mità cuttura juncìricci i pizzudda dî cucuzzeddi menzi fritti in modu chi si còciunu (senza sfàrili) assemi ô risu chi s'havi 'a lassari un pocu brudusu. Mministrari e spurvirari di picurinu 'rattatu.

Riso con le zucchine.

Prendere tante zucchine quanto pesa il riso che si vuole cucinare; lavarle, tagliarle a pezzettini grossi quanto una nocciola; metterli a soffriggere in olio e insaporirli di sale e pepe, lasciandoli a mezza cottura e ancora un po' duri.

Cuocere con acqua abbondante il riso e a metà cottura aggiungervi i pezzetti delle zucchine fritti per metà in modo che cuociano (senza disfarli) assieme al riso che deve essere lasciato un po' brodoso. Scodellare e spolverare di pecorino grattugiato.

Primi Piatti