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Riso â cacciatora

Fari a pizzudda un jadduzzu (livannu testa e zampi) e mittìrilu 'n padedda cu ògghiu, spìcchia d'àgghiu e putrusinu tagghiuzzatu.

Intantu mettiri supra 'u focu 'na pignata cull'acqua.

Quannu i pizzudda dû jadduzzu su' quasi rosulati, juncìricci du' cucchiarati 'i burru e 'na spurviratedda di sali e di spezzi; poi livàrili dâ padedda e jttàrili 'nta l'acqua bugghienti.

Ora è tempu di calàricci 'u risu; 'rriminari di tantu 'n tantu, e quannu 'u risu è cottu, spurviràrilu di tantu picurinu 'rattatu e mministrari càudu.

Riso alla cacciatora

Tagliuzzare un galletto (tranne la testa e le zampe) e metterlo in padella con olio, spicchi d 'aglio e prezzemolo tritato.

Intanto mettere sul fuoco una pentola con acqua. Quando i pezzetti del galletto son quasi rosolati, aggiungervi due cucchiaiate di burro e una spolveratina di sale e di pepe; poi toglierli dalla padella e passarli nell'acqua bollente. Ora è tempo di versarvi il riso; rimestare di tanto in tanto, e quando il riso è cotto, spolverarlo di molto pecorino grattugiato e scodellare ben caldo.

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