Specialità Siciliane

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Trippa 'livitana

Pi se' pirsuni, un chilu di trippa bugghiuta e tagghiata a ffidduzzi lungarini, chi si fannu suffrìjri 'ntôn battutu di cipudda dopu chi si junci ' a purpa di tri pummadoru.

Tagghiari a ffidduzzi lungarini 'na para 'i milinciani cu tutta 'a scòrcia, e fàrili 'ndorari 'nta ògghiu bugghienti.

Mettiri 'nta 'na tìgghia un sôlu di trippa e un sôlu di milinciani, e pi ogni sôlu ffeddi di ova bugghiuti e pizzudda di picurinu friscu; finiri supra c'un sôlu di trippa spurviratu di picurinu 'rattatu e passari a furnu càudu pi deci minuti.

Trippa olivetana

Per sei persone, un chilo di trippa bollita e tagliata a listerelle, che si fanno soffriggere in un battuto di cipolla dopo che si aggiunge la polpa di tre pomodori.

Tagliare a listerelle alcune melanzane con tu tta la buccia, e farle dorare in olio bollente.

Mettere in una teglia uno strato di trippa ed uno di melanzane, e per ogni strato fette di uova sode e pezzetti di pecorino fresco; finire in alto con uno strato di trippa spolverato di pecorino grattugiato e passare a forno caldo per dieci minuti.

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