Specialità Siciliane

Secondi Piatti

Siciliano

Italiano

Frittelli di ciuri di cucuzza

Pulizziari e lavari i ciuri di cucuzza, fàrili bùgghiri pocu pocu e lassàrili 'rrifriddari.

Si pripara intantu 'na pastetta morbida cu farina, furmaggiu picurinu 'rattatu e cull'acqua di ciuri bugghiuti (sa si vôli, si pô jùnciri un ovu sbattutu).

Sculari i ciuri e 'rriminàrili 'ntô 'mpastu; poi pigghiàrinni a cucchiarati e frìjri 'nta ògghiu 'bbunnanti.

Frittelle di fiori di zucca

Pulire e lavare i fiori di zucca, farli bollire pochino e lasciarli raffreddare.

Preparare intanto una pastetta morbida con farina, formaggio pecorino grattugiato e con l'acqua dei fiori bolliti (se si vuole, si può aggiungere un uovo sbattuto).

Scolare i fiori e rimestarli nell'impasto; poi prenderne a cucchiaiate e friggere in olio abbondante.

Secondi Piatti